13 May
13May

Kristoffer Larsen ville ikke stå tilbage for sin storbror, så han fik også sat bolden i kassen. Han cementerede Gives sejr med sin scoring til 2-0 på eminent oplæg fra Jakob Kristensen. Foto: Jim Hoff

Give kom tilbage på sejrskurs i lørdagens kamp mod Bramming, hvor det efter en ikke særlig velspillet fodboldkamp endte med en 2-0 sejr til hjemmeholdet. Brødrene Kasper og Kristoffer Larsen stod for begge Giers mål - og de kæpmede begge med skader, da de sendte bolden i nettet.

Af Jim Hoff - jimhoff@jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Alt imens Give Tennisklub henne i "Gryden" var godt i gang med at sende Fruens Bøge tilbage til Fyn med et mærkbart nederlag, stod der også topsport på menuen 100 meter nordvest for Gryden.

Her spillede Gives jyllandsseriehold mod Bramming, og for hjemmeholdet gjaldt det for alvor om at komme tilbage på sporet - både mht. indstillingen og pointhøsten. Bramming, der vel må betegnes som et midterhold med en snert af nedrykningsduft over sig, var ikke kommet til Waldstadion i Give for at underholde, den ros skal de have.

Rodet kamp

Men de blå/gule fra Esbjerg-egnen stod godt defensivt, og da Give på dagen havde svært ved at finde flow i spillet især på sidste tredjedel af banen, blev det en ujævn og til tider rodet kamp med en masse dueller midt på banen.

Midtbanekrigeren Peter Christensen giver sig altid 100 procent - og gerne mere. Her i en tæt hovedstødsduel mod en 30 centimeter højere opponent, og gæt hvem der vandt den duel. Foto: Jim Hoff

Målchancer blev tilskuerne i hvert fald ikke decideret fodret med, og da Give i det 30. og det 33. minut blev ramt af to gule kort til henholdsvis Mathias Bargmann og Kasper Larsen, så det ikke alt for muntert ud for de grønne.

Give red dog stormen af, og det noget inkonsekvente og uskarpe spil fortsatte "muntert" efter pausen. Det så ud til, at gæsterne kunne fighte en klassisk 0-0 hjem på dyder som gejst og godt defensivt arbejde, men så slog anfører Larsen til i det 73. minut.

Hovedstødsbrag med hold i nakken

Her lige lidt historik der sætter anførerens flotte hovedstødsmål i relief, og varedeklarerer anføreren som en vaskeægte kriger. Kasper stod ove ri sidste kamp med hold i nakken, og op til dagens kamp måtte medicinalindustrien træde til for at anføreren følte sig klar nok til at tørne ud i den vigtige kamp.

- Jeg er stadig noget øm og stiv i nakken, men det kan jo være, det bliver bedre i løbet af kampen, når jeg bliver varm. Men jeg skal da nok lige tænke mig om med alt for mange hovedstød, lød det fra anføreren, inden han løb på banen.

Og så spoler vi frem til det 73. minut, hvor Kasper Larsen tog et langt, taktisk klogt, tilløb fra midten ved et hjørnespark til Give. Den manøvre havde Bramming ikke på blokken, og så spurtede den nakkestive herre som en olm tyr frem og stangede Nikolaj Knudsen veltempererede bold i kassen med et ordentlig svirp. Fantastisk detalje og et fantastisk mål - ikke mindst med anførerens skadeshistorik in mente.

Jakob Kristensen (nr. 9) leverede en drømme assist til Kristoffer Larsen ved 2-0 målet. Foto:Jim Hoff

Kort efter trådte en ny kriger i karakter på grøn stue, da angriber Jakob Kristensen fræk som en slagterhund stjal bolden fra en søvnig Bramming-forsvarer, rundede et par mand og iscenesatte angrebskollega Kristoffer Larsen, der med en optapet skadet anken som hammer bankede Give iskoldt foran 2-0.

Og så var den ged barberet, som vi siger her i Jylland.

Indstillingen var i orden - og det var vigtigt

- Vigtig sejr, vigtigt at vi er tilbage og henter tre points igen efter en lidt skidt periode. Jeg noterer mig i dag, at spillerne viste den indstilling til tingene, som vi savnede så meget i sidste kamp, og så kan det godt være, at det ikke var specielt kønt og vellykket det hele rent spillemæssigt, men der blev kriget for sagen, og det var så nok til at vinde her i dag, konstaterede Gives træner Kasper Bach- Jensen efter kampen.

Simon Vilstrup spillede en flot kamp mod Bramming og var sit holds bedste - med en fejlprocent på nul og flere gode indslag. Foto: Jim Hoff

Med sejren konsoliderede Give 2. pladsen i rækken, hvor Kolding B. stadig ligger 1'er efter en 5-0 sejr over Horsens Freja.

Gives bedste spiller på dagen var højreback Simon Vilstrup, der spillede et brag af en kamp med en fejlprocent på nul og en masse flotte indslag.

Give spiller næste gang allerede tirsdag den 16. maj, hvor de grønne skal til Aabenraa. Spændende om brdr. Larsen bliver helt klar - eller om de bare igen spiller med skaderne som i dag  ... og bliver matchvindere.