02 Mar
02Mar

Efter 56 minutters spil vippede topkampen mellem HC Odense og Give til værternes fordel, da Give blev ramt af to fatale udvisninger, hvilket betød at Odenseklubben kunne sætte trumf på og sikre sig en 30-29 sejr. Foto: Jim Hoff

HC Odense 2. division -Give Håndboldklub 30-29

Efter 40 minutters intens fight mellem rækkens nr. 1 fra Odense og nr. 2 fra Give førte udeholdet på imponerende vis med 20-15 efter at have været nede med 4 mål i starten af kampen. Det lugtede smukt af 1. division i Give, men så gik alt galt til sidst.

Af Jim Hoff - jimehoff@gmail.com

HÅNDBOLD: Der var lagt op til en historisk dyst, da Give HK's 2, divisionsmandskab fredag den 24. februar satte kursen mod eventyrenes hovedstad, Odense, for at levere hjerteblod, sved og, skulle det vise sig, bitre tårer i det med stor spænding imødesete topopgør i 2. division mellem rækkens nr. 1 HC Odense og Give HK, der lå på 2. pladsen

Før dysten lå odenseanerne med 29 points, mens Givetropperne kunne fremvise 27 points, så for gæsterne var det en altafgørende kamp, der skulle vindes, for at man kan tro på oprykning til 1. division.

Kampens vigtighed afspejlede sig i en fænomenal opbakning fra begge klubbers tilhængere, Således kunne Give mønstre pænt over 200 tilskuere til kampen, mens odenseanerne stillede i stort set samme stærke opstilling. Dalumhallen, der er kendetegnet ved et usædvanligt lyseblåt farvevalg på væggene, var med andre ord fyldt til bristepunktet - for med en sejr kunne HC Odense så godt som sikre sig billetten til 1. division, mens Give HK omvendt med to points kunne spille sig helt ind i varmen om en plads i det forjættede håndboldland.

Dobbeltdækker med banko og højt humør

Op til kampen havde Give HK sørget for bustransport til Odense, og det tilbud var der rigtig mange, der takkede ja til. I dobbeltdækkerbussen var der både højt humør og ditto cigarføring, og der blev budt på både vådt og tørt - samt en underholdende gang bankospil med formand Henrik Henriksen som veloplagt studievært. Bankospil er jo hans metier, da han som mange ved jo altid er "fuld af numre".

Give kunne denne fredag aften i Odense mønstre pænt over 200 tilskuere til topkampen mod HC Odense. Foto: Jim Hoff

Med busfolket og de fans, der havde taget turen i privatbil, nåede de blå fra Give altså op på en fænomenal opbakning for en fredag aften langt væk hjemmefra, hvilket klædte topkampen vanvittigt godt. Spændingsniveauet var så intenst og fortættet, at man kunne skære det ud med en sav, og kampens store betydning afspejlede sig da også hos især Give i starten.

Usikker og nervøs Givestart afløst af klassespil

Udeholdet spillede nervøst og usikkert og kom hurtigt bagud med 4 mål, men Erik Flaks tropper fik efterhånden styr på både sig selv, spillet og nerverne. Efter 25 minutters spil førte Give med 12-10, og udeholdet kunne gå til pausen med en 15-13 føring efter opløftende momenter i spillet de sidste 20 minutter af 1. halvleg. Give leverede i denne periode klassespil, så det så faktisk rigtig fornuftigt ud. Her var det absolut gæsterne, der lignede et godt bud på et 1. divisionshold.

Fløjspiller Bastian Stræde i flot flyvende stil scorer her sikkert i Gives bedste periode. Foto: Jim Hoff

Det gjorde det også langt ind i 2. halvleg, men efterhånden slap kræfterne op hos flere af de bærende kræfter på Giveholdet. Træner Erik Flak valgte denne aften at spille meget smalt med blot 8 markspillere på banen, og det er klart, at spillerne i en så tæt, intens og tempofyldt kamp blev mærkede hen mod slutfasen.

Smalt spillende Give mistede pusten

Odense åd sig mere og mere ind på Gives ellers ret komfortable 5-måls forspring, og den slidte fysik sammenholdt med en række mere eller mindre diskutable 2-minutters udvisninger til Give på kritiske tidspunkter betød, at hjemmeholdet pludselig vejrede både blod, morgenluft og mulighed for point i kampen.

Topkampen gav debut til målmandstræner Morten Dueholm, der afløste Jacob Skov, der var på ferie i USA. Dueholm fik dog kun 5 sekunders spilletid ved et straffekast. Foto: Jim Hoff

Med tre et halvt minut tilbage bragte Odense sig foran 28-27 simultant med, at Give indkasserede to 2-minutters skæbnesvangre udvisninger - og den hurdle formåede et mentalt og fysisk og presset Givehold ikke at overvinde.

Det setup skabte momentum hos HC-drengene, der godt bakket op af de mange fynske fans stormede målrettet frem mod en 30-29 sejr - og dermed er odenseanerne meget, meget tæt på 1. division.

Frustrationer over dommertrioen

Ud over masser af intensitet, fight og spænding bød kampen også på en række dommerkendelser, som man i Givelejren havde det svært med. Det gav anledning til en række diskussioner (læs:frustrationer) både fra Givebænken, spillernes og tilskuernes side rettet mod de to opmænd.

Efter kampen var der da også heftig "debat" mellem de førnævnte parter samt dommerbordet. Men nuvel, alle slap dog levende ud af Dalumhallen, nogle mere skuffede end andre - og Give mandskabet med en sur bevidsthed om, at det nok næppe bliver til oprykning til 1. divison denne gang med blot 5 kampe tilbage.

Odense fører nu rækken suverænt med 4 points ned til Give og Fåborg - og det forspring sætter de orange odenseanerne næppe over styr i de resterende fem kampe.

Givebænken var frustreret over dommerpræstationen i kampen, og det blev der givet udtryk for både under og efter kampen. Her er det træner Erik Flak, der lufter nogle af sine frustrationer. Foto: Jim Hoff

Give spiller igen torsdag aften klokken 19.30 mod Hørning Håndbold hjemme i Ikærhulen, og her skal nederlaget til Odense helt sikkert revancheres. Nu hvor 1. pladsen er langt væk, går man hårdt efter at blive nr. 2 i rækken.

Ikke fordi det giver mulighed for kvalifikationsspil i år, men man ved jo aldrig, hvad der kan ske i en tid, hvor klubber går konkurs, og hvor skrivebordsoprykninger er ved at blive et begreb. Og på den konto er det vigtigt at stå fast på 2. pladsen.

Der er gratis adgang til kampen, idet Vejle Kommune er sponsor for kampen.