28 Apr
28Apr

Gives dynamiske angriber Kristoffer Larsen leverede et kamp på et højt energiniveau, da Gie tabte 4-0 til Kolding B. i topkampen på Waldstadion. Foto: Jim Hoff

Isvinden torsdag aften hen over Waldstadion i Give var bidende og skarp, og det var Give Fremads modstander i aftenens topkamp i jyllandsserien også. Gæsterne på fra Kolding B. på rækkens 2. plads var på dagen det bedste hold og vandt fortjent en klokkeklar 4-0 sejr. En lynscoring efter 40 sekunder satte rammen for en kamp, hvor Give aldrig fandt sit normale fine niveau.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

Vores LokalAvis

FODBOLD: Forventningerne var store til topkampen torsdag aften på Waldstadion i Give, hvor Gives jyllandsseriemandskab på 1. pladsen tog imod rækkens nr. 2 fra Kolding B. Med en sejr kunne Give bringe sig mere eller mindre afgørende foran (med hele 8 points) i topstriden i rækken, og det var da naturligvis også det scenarie, som træner Kasper Bach-Jensen og hans grønne stormtropper gik efter.

Men sådan kom det slet ikke til at gå. Langtfra endda. Et veloplagt og velspillende Koldinghold leverede deres nok bedste præstation i sæsonen – og det kan man da kalde god timing, at man går ud og leverer fra øverste hylde i en topkamp.

Også ret fin timing at bringe sig foran 1-0 efter blot 40 sekunders spil ved Oliver Krøller, og dén scoring satte rammen rent taktisk for resten af kampen. Give var nu i jægerens rolle, mens et velorganiseret KB-hold kunne nu i endnu højere grad koncentrere sig om at lukke de spillere og områder ned, som de havde aftalt på taktikmødet inden kampe. Og det lykkedes gæsterne med til næsten perfektion.

Give fandt aldrig sit niveau

Give fandt aldrig sit normale høje spillemæssige niveau. Den velkendte solide hurtige boldomgang var der ikke, og generelt blev det en kamp, hvor Give hele tiden var en lille halv meter bagefter i de fleste af spillets facetter.

I 1. halvleg noterer vi os, at topscorer Jakob Kristensen kort efter KB’s føringsmål er igennem og har en fin afslutning, som koldingkeeperen får vippet ud til hjørne med det yderste af neglene. Men det var så også det i en iskold affære, hvor Gives spil på banen matchede den iskolde forårsvind, der piskede ned denne aften på bane 1 på Give Stadion.

Efter pausen blev det ikke bedre, hverken med hensyn til temperaturerne eller Gives præstationer på banen. Kolding scorer i det 50. og 52. minut to hurtige mål ved Abdullah Buley Hussein, og så var den fodboldfest, set med de grønne briller, ligesom sparket definitivt til hjørne.

Kasper Bach-Jensen foretog nogle udskiftninger og taktiske greb efter en times spil, men toget var kørt. Det kom ikke til at fungere for Give, og da Jesper Sørensen i det 70. minut scorede til 4-0, handlede det for Give mere om at begrænse nederlaget, end at satse på et utopisk comeback.

Gives topscorer Jakob Kristensen har her en god mulighed for at udligne til 1-1, men koldings målmand får med det yderste af neglene viftet bolden til hjørnespark. Foto: Jim Hoff

Så blev kampen om 1. pladsen lige åbnet

Med sejren er Kolding B. stadigvæk på 2. pladsen men nu kun 2 points efter Give, og dermed er kampen om 1. pladsen igen pivåben.

Givetræner Kasper Bach-Jensen konstaterede efter kampen meget nøgternt, at man mødet et Kolding-hold, der leverer deres bedste kamp i sæsonen, og at deres sejr var fuldt fortjent.

- Efter 1-0 målet formår vi ikke at levere varen i resten af 1. halvleg. Lige efter pausen kommer vi så ud og har to store chancer, lige inden Kolding scorer to hurtige mål. Og så blev det rigtig svært, I pausen sad vi med an fornemmelse af, at vi godt kunne komme tilbage i den her kamp, men nede 0-3 efter 60 minutter, så er det op ad bakke. Også fordi det bliver en kamp, hvor intet går vores vej. Der mangler noget tænding i nærkampene, alle de der små bolde falder ikke ud til vores fordel, og så formår Kolding virkelig at lukke os ned.

Koldingspillerne sad tæt og aggressivt i nærkampene, og de blå gav sig fuldt ud i alle dueller. Her er det Gives anfører Kasper Larsen, der et tæt på at blive knockoutet af et kolding-knæ. Foto: Jim Hoff

- Det her er et wake-up call

Kasper Bach-Jensen erkender nederlaget og at det var fortjent, men Kasper Bach-Jensen er træt af, at det skulle blive 4-0 til gæsterne.

- At tabe 4-0 på hjemmebane i en topkamp er drønærgerligt, og så er det første gang i et helt år, at vi taber på hjemmebane. Det er da også lidt øv. Men ok, vi vidste jo, at vi på et tidspunkt ville møde modgang, og i dag straffer Kolding iskoldt vores fejl, og så vil jeg også sige, at det er det klart bedste hold, vi har mødt i sæsonen. Det her et et wake-up call, og nu skal vi ud og finde de procenter, vi manglede her i aften til de næste kampe.

- Jeg vil egentlig ikke klandre mine spillere, de gjorde det ok, men vi rammer bare slet ikke vores topniveau i aften, og tager måske lidt for let på tingene. Der skal andre boller på suppen, når vi 9. maj spiller vores næste kamp mod TST, erkender cheftræneren. Koldings træner Jes Bekke derimod var i godt humør og pudsigt nok ret godt tilfreds med sit mandskab

Ros til de to jubilarer

- Vi spillede utrolig disciplineret og var gode til at lukke ned for det, Give er så god til – omstillingsspillet, hvor de har tre lynhurtige oppe foran, og vi kunne faktisk godt have fået flere mål før pausen. Alt i alt spiller vi en fin kamp og slutter faktisk med fire U19-spillere på banen.

Kasper Bach-Jensen gav sæsondebut til Malthe Pedersen, der nu er tilbage efter en længere skadesperiode. Han får ros af træneren for et fint indhop på venstrekanten. Der er også ros for arbejdsindsatsen til 200-kamps jubilar, anfører Kasper Larsen samt 100-kamps jubilar Marinus Kristensen og Kristoffer Larsen.

Næste kamp er som sagt tirsdag den 9. maj, hvor Give skal rejse sig igen på udebane mod TST fra Aarhus. Et hold der før aftenens dyst lå med 5 points efter 5 kampe.

Før kampen mod Kolding B. blev Marinus Kristensen hædret for 100 kampe i Give, Kasper Larsen for 200 og Mikkel Knudsen for 150. Foto: Jim Hoff